Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Bydel Grünerløkka > Helse > Helsestasjoner > Helsestasjon for lesbisk, homofil og bifil ungdom

Vil du hjelpe til med å teste de nye nettsidene til Oslo kommune?

Ved å gjøre noen enkle oppgaver hjelper du oss med å lage gode og brukervennlige nettsider.

Ja takk, jeg blir gjerne med på å teste kommunens nye nettsider!

Helsestasjon for lesbisk, homofil, bifil og transungdom

Om helsestasjonen

Helsestasjonen er et gratis tilbud for ungdom i gruppen mellom 13 og 30 år, som bor i Oslo. Du kan være anonym hvis du ønsker det.

På helsestasjonen jobber en mannlig lege og en kvinnelig helsesøster. De har taushetsplikt.

Sammen med deg kan vi prøve å finne løsninger og gi råd om hvordan du kan  snakke med familie og venner om seksuell identitet og kjønnsidentitet. Vi kan også gi råd om hvordan du kan komme i kontakt med andre og utvikle nettverk.

Du kan snakke med oss om:

• kropp, kjønn og identitet
  • seksualitet, forelskelse og kjærlighet
  • hvordan du vil definere deg selv?
  • hvordan du kan snakke med familie og venner om det å føle seg annerledes?
  • testing for seksuelt overførbare sykdommer, HIV hurtigtest

Andre tema du kan snakke med oss om:

• trøbbel hjemme, med venner eller på skolen / jobben
  • mobbing og trakassering
  • slanking og spiseforstyrrelser,
  • rusmidler og rusmisbruk
  • vold og seksuelle overgrep

Vår erfaring er at det hjelper å snakke om det som er vanskelig. Hos oss blir du møtt med omsorg og forståelse for din situasjon. Vi har lang erfaring med LHBT-ungdom, og stor faglig kunnskap og høy kompetanse på dette området.

Mailundveien 23, 0569 Oslo
Åpningstider:
Drop in på onsdager kl. 16:00 - 19:00

Det er mulig å treffe helsesøster på andre tidspunkt. Ring for timebestilling. Hvis helsesøster ikke er på kontoret, kan du legge igjen beskjed på svareren, og hun vil ringe deg opp